Пшеничено-царевично хлебче в хлебопекарна

menmen
Новак
4
6
13
2
28/10/2020
"Невероятен аромат се носи от току-що готовото пшеничено-царевично хлебче - за да го приготвите, са ви необходими хлебопекарна и рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 110 мл
  • кисело мляко - 120 г
  • яйце - 1 бр.+ 1 белтък и 1 жълтък за намазване
  • краве масло - 4 с.л. разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г бяло + 100 г царевично /ситно/
  • суха мая - 7 г
  • сирене - 180 г микс с кашкавал
  • шарена сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете затоплените течни съставки заедно с разбитото яйце и белтъка, солта и захарта.

Поставете ги в казанчето на хлебопекарната. Добавете пресятото бяло и царевично брашно и маята (смесих ги и ги пресях задно два пъти).

След звуковия сигнал се слагат сиренето, кашкавалът и шарена сол.

След като тестото покачи обема си и преди да започне печенето, намажете царевичния хляб с разбития жълтък.

Резултат- меко пшеничено-царевично хлебче в хлебопекарна и ухае невероятно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар