Начин на приготвяне
Вземете тиквата, обелете я, почистете и нарежете на парчета.
Сложете я в тенджера с вода и оставете да се вари на тих огън до омекването ѝ.
След което я намачкайте с вилица и се овкусова с изброените подправки. При нея добавете натрошените орехови ядки. Разбъркайте всичко добре.
Вземете една оризова кора и я накиснете за 2 секунди в студена вода.
Извадете я внимателно, като се стараете да не я скъсате. Поставете я върху кухненска кърпа.
С лъжица сложете от плънката и навийте на руло. Подредете в тава.
Така процедирайте и с останалите кори. Важно е да работите с корите една по една.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете тавата с навития тиквеник и изпечете до златисто. Щом е готов, го извадете и оставете да изстине.
Пригответе заливката. В малък огнеупорен съд сложете водата и меда на котлона да заври. Щом течността започне да кипи, изключете и отменете от котлона.
Залейте внимателно тиквеника с оризови кори.