Начин на приготвяне
В касерола се слага зехтинът и с него се задушават зеленчуците, докато омекнат и се сготвят достатъчно. Овкусяват се със соевия сос и сол на вкус. Изчаква се малко да се охладят.
През това време рулцата от раци се нарязват по дължина на тънки лентички.
Една по една оризовите кори се потапят в чиния, пълна с вода. Задържат се вътре 1 минута, изваждат се внимателно, защото бързо омекват.
Омекналата кора се слага в широка чиния, в единия ѝ край се слага една супена лъжица от зеленчуците, върху тях се слагат няколко лентички от рулцата от раци, поръсва се със сусам и се навива.
За целта, първо двата края, от по-късата страна на плънката се захлупват върху нея.
После рулото се навива, като се започва от страната към плънката. Трябва да се навива плътно и стегнато, за да се получат стабилни пролетни рулца.
Сервира се рулца с оризови кори със соев сос или сос тахини.
Коментари