Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Пролетни рулца с оризови кори

Пролетни рулца с оризови кори

Пролетни рулца с оризови кори
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Лека вечеря от пролетни рулца, приготвени с оризови кори - непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • оризови кори - 9 бр. за пролетни рулца
  • зехтин - 3 с.л.
  • зеленчуци - 300 г китайски микс
  • шийтаке - 6 бр. гъби
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • соев сос - 2 с.л.
  • оризов оцет - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се задушават зеленчуците от готовия пакет китайски микс. Към тях се прибавят нарязаните гъби Шийтаке и настърганият пресен джинджифил.

Зеленчуците се разбъркват периодично. Не трябва да бъдат пресготвени, а да останат леко хрупкави. Овкусяват се със соев сос, оризов оцет и ако е необходимо - малко сол.

Взема се една оризова кора (при мен бяха кръгли), потапя се в гореща вода и когато омекне, се разстила върху памучна кърпа.

В единия край се слага от приготвените зеленчуци. Загъва се отдолу, после двата странични края, като плик и се навиват на вкусни рулца.

Така се процедира със всички кори.

Пролетните рулца могат да се сервират и така, но в случая аз ги подредих в тава, покрита с хартия за печени. За да станат хрупкави, се намазват с малко зехтин отгоре, след което се слагат да се запекат във фурната за около 20 минути.

Запечените пролетни рулца с оризови кори се сервира топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: