Начин на приготвяне
В дълбок тиган се задушават зеленчуците от готовия пакет китайски микс. Към тях се прибавят нарязаните гъби Шийтаке и настърганият пресен джинджифил.
Зеленчуците се разбъркват периодично. Не трябва да бъдат пресготвени, а да останат леко хрупкави. Овкусяват се със соев сос, оризов оцет и ако е необходимо - малко сол.
Взема се една оризова кора (при мен бяха кръгли), потапя се в гореща вода и когато омекне, се разстила върху памучна кърпа.
В единия край се слага от приготвените зеленчуци. Загъва се отдолу, после двата странични края, като плик и се навиват на вкусни рулца.
Така се процедира със всички кори.
Пролетните рулца могат да се сервират и така, но в случая аз ги подредих в тава, покрита с хартия за печени. За да станат хрупкави, се намазват с малко зехтин отгоре, след което се слагат да се запекат във фурната за около 20 минути.
Запечените пролетни рулца с оризови кори се сервира топли.