Начин на приготвяне
В голяма купа пресяваме брашното и към него добавяме захарта, солта и бакпулвера.
Разделяме белтъците и жълтъците на яйцата.
В отделна купа разбиваме хубаво жълтъците и към тях прибавяме прясното мляко, предварително разтопеното масло, ванилията и настъргваме мъничко кора от лимон.
Разбиваме белтъците на сняг и смесваме с другите мокри съставки, като бъркаме внимателно с дървена лъжица.
Смесваме постепенно сухите и мокрите съставки.
Разбиваме хубаво до получаване на хомогенна смес.
Загравяме гофретника и намазваме с малко масло. Печем, докато станат хрупкави и златисти гофрети.
Може да сервирате специалните гофрети с пудра захар, сладолед, сметана или плодове.