Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с мед и канела

Млечна баница с мед и канела

Млечна баница с мед и канела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Връчване короната на царицата на млечните баници - тази с мед и канела"

Необходими Продукти

  • козунак - сух според тавичката или да покрие половината
  • захар - 4 с.л
  • прясно мляко - 200 мл
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бейлис - 1 капачка
  • краве масло - бучка
  • за поръсване
  • пудра захар
  • канела
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на малки парчета и го сложете в тавичка за печене.

Нарежете кравето масло отгоре и го запечете за около 10-15 минути на 190 градуса.

В купа разбийте яйцата със захарта, прясното мляко, сметаната, Бейлиса и ванилията.

Залейте козунака със сместа и върнете във фурната. Печете млечната баница на същите градуси до готовност.

Извадете, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.

Сервирайте в подходяща чиния, като поръсите всяка порция млечна баница с мед и канела с пудра захар, канела и полеете с мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: