Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна Салата»Салата с червено цвекло, булгур и мед

Салата с червено цвекло, булгур и мед

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Салата с червено цвекло, булгур и мед
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
31/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Съчетаваме полезното с приятното, хапвайки тази невероятна салата с червено цвекло, която е радост за окото и за небцето"

Необходими Продукти

  • булгур - 400 г
  • червено цвекло - 3 големи глави
  • зехтин - 45 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 щипка, на вкус
  • магданоз
  • ядки - по избор /орехи, фъстъци/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете червеното цвекло в подсолена вода. Не го преварявайте, оставете го леко твърдичко. Докато е топло още, го обелете и оставете да изстине.

Настържете цвеклото на едро ренде.

В малка тенджерка сложете около 2 литра вода и сложете да заври. Посолете. Прибавете булгура и оставете да ври около десет минути.

Измийте сварения булгур обилно със студена вода и отцедете в гевгир.

В малко бурканче направете дресинг за салатата като смесите прясно изцеден лимонов сок, мед, зехтин и хималайска сол.

В голяма купа за салата смесете настърганото цвекло и булгура. Полейте с дресинга. Разбъркайте вкусната здравословна салата добре.

Сервирайте вашата салата с червено цвекло, булгур и мед декорирана с магданоз и натрошени на едро ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: