Начин на приготвяне
Сварете червеното цвекло в подсолена вода. Не го преварявайте, оставете го леко твърдичко. Докато е топло още, го обелете и оставете да изстине.
Настържете цвеклото на едро ренде.
В малка тенджерка сложете около 2 литра вода и сложете да заври. Посолете. Прибавете булгура и оставете да ври около десет минути.
Измийте сварения булгур обилно със студена вода и отцедете в гевгир.
В малко бурканче направете дресинг за салатата като смесите прясно изцеден лимонов сок, мед, зехтин и хималайска сол.
В голяма купа за салата смесете настърганото цвекло и булгура. Полейте с дресинга. Разбъркайте вкусната здравословна салата добре.
Сервирайте вашата салата с червено цвекло, булгур и мед декорирана с магданоз и натрошени на едро ядки.