Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Пухкави базлами на тиган

Пухкави базлами на тиган

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Пухкави базлами на тиган
Снимка: Аника Войт
1 / 3
01/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Трудно ще дочакате основно при вида на пухкавите базлами, но все пак може да опитате... или да си хапнете една, пък после ще се мисли"

Необходими Продукти

  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. хладка
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете водата до приятно топла температура. С пръсти натрошете в нея половин кубче мая и добавете захарта.

Разбъркайте добре и оставете настрани да втаса за половин час. Брашното пресейте, добавете в него солта и олиото

Изсипете при него втасалата мая и замесете меко тесто. Разделете тестото на топки, колко шепата ви.

Подредете ги в набрашнена тава и оставете на топло на втаса добре. Щом набъбнат, са готови за печене.

Загрейте тигана с незалепващо дъно на средна степен. Всяка топка смачкайте с длан до плоска питка. Печете в тигана от двете страни до златисто.

Още топли, може да намажете пухкавите базлами на тиган с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: