Начин на приготвяне
За да приготвите страхотната панировка тип Хепи, разделете белтъците от жълтъците на двете яйца. Аз използвам най- големият размер-XL яйца.
Разбийте белтъците със солта на пухкав и твърд сняг. В отделна купа сложете жълтъците, разбъркайте ги и към тях сипете бирата, а след това и брашното. Разбийте много добре, за да няма бучки. Газираната вода я добавете само ако консистенцията ви се види много гъста.
Получените две смеси трябва да са еднакви по обем.
Към тази с жълтъците започнете да прибавете разбитите белтъци и разбърквайте плавно с шпатула до усвояването им и получаването на пухкава смес. Подправете с черен пипер и чесън на прах.
Така приготвената панировка оставете за 1 час в хладилник.
Кашкавалът, който ще панирате, не трябва да е много студен, нито пък на стайна температура, за да бъде мек и топъл отвътре, след като се панира. Ако обаче ползвате такъв вид, който е много мек като консистенция, то по- добре да е си е студен, директно изваден от хладилника.
Нарежете го на правилни едри кубчета или правоъгълници.
Загрейте олиото на силен огън, една две степени под максималната.
Потапяйте парченцата кашкавал във пухкавата панировка и пържете до златисто.
Готовите панирани кашкавалчета вадете върху кухненска хартия, която да абсорбира мазнината, после подредете в чиния за сервиране.
Поднесете класическото мезе задължително топло и хапвайте паниран кашкавал тип Хепи с чаша бира или винце.
Добър апетит!