Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Паниран кашкавал тип Хепи

Паниран кашкавал тип Хепи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Паниран кашкавал тип Хепи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"И у дома е лесно да си Хепи, стига да имаш рецептата за панирания кашкавал - е, вие вече я имате"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бира - 1 ч.ч. светла
  • газирана вода - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - 2 щипки
  • чесън - 1 щипка, на прах
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите страхотната панировка тип Хепи, разделете белтъците от жълтъците на двете яйца. Аз използвам най- големият размер-XL яйца.

Разбийте белтъците със солта на пухкав и твърд сняг. В отделна купа сложете жълтъците, разбъркайте ги и към тях сипете бирата, а след това и брашното. Разбийте много добре, за да няма бучки. Газираната вода я добавете само ако консистенцията ви се види много гъста.

Получените две смеси трябва да са еднакви по обем.

Към тази с жълтъците започнете да прибавете разбитите белтъци и разбърквайте плавно с шпатула до усвояването им и получаването на пухкава смес. Подправете с черен пипер и чесън на прах.

Така приготвената панировка оставете за 1 час в хладилник.

Кашкавалът, който ще панирате, не трябва да е много студен, нито пък на стайна температура, за да бъде мек и топъл отвътре, след като се панира. Ако обаче ползвате такъв вид, който е много мек като консистенция, то по- добре да е си е студен, директно изваден от хладилника.

Нарежете го на правилни едри кубчета или правоъгълници.

Загрейте олиото на силен огън, една две степени под максималната.

Потапяйте парченцата кашкавал във пухкавата панировка и пържете до златисто.

Готовите панирани кашкавалчета вадете върху кухненска хартия, която да абсорбира мазнината, после подредете в чиния за сервиране.

Поднесете класическото мезе задължително топло и хапвайте паниран кашкавал тип Хепи с чаша бира или винце.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: