Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гъби в глинен съд по италиански

Гъби в глинен съд по италиански

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Гъби в глинен съд по италиански
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Разбира се, че няма единствено гъби в гювечето, но те са главния герой, който ще ви вземе ума с вкуса си"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г
  • картоф - 2 бр. варени и обелени
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 200 г
  • сирене - 25 г
  • маргарин - 25 г
  • чесън - 2 скилидки
  • салам милано - 100 г
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, сложете в тенджера, залейте със студена вода, докато заври, след 5 минути сложете малко сол и варете до омекване в продължение на 15 минути

Има и друг по-полезен вариант! Готвене на пара! За целта обелете картофите, нарежете на желани форми и гответе в цедка на обикновена тенджера.

В същото време в картофите се запазват всички полезни вещества, за разлика от готвенето във вода!

Нарязваме лука и чесъна на ситно, запържваме в маргарин, добавяме нарязани гъби, салам Милано, домат, слагаме в керамични или глинени съдове, добавяме сварени картофи, подправяме със сол и черен пипер и поръсваме със настъргано сирене.

Печем гювечетата във фурната за около 15 -20 мин.

Да вие сладко с тези гъби в гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: