Начин на приготвяне
В купа сложете разтопеното маслото, фъстъченото масло и счукайте две яйца. Разбийте сместа с миксер до получаване на гъст крем.
В отделна купа смесване останалите сухи съставки - пресявате брашното заедно с бакпулвера и какаото. Добавяме и щипка сол.
Тук е ред да се добави и шоколадовият чипс или начупеният шоколад за украса.
Започваме да смесваме съдържанието на двете купи, като вече разбъркваме само с бъркалка на етапи.
Получава се меко и лепкаво тесто. Покрийте съда и приберете в хладилника за половин час. Ако бързате - за 15 мин във фризера.
Оформете какаови бисквити с ръце и подредете в тавичка за печене.
Най-лесно и на- еднакви ще станат бисквитите, ако първо направите еднакви по големина топчета и след това ги сплескате с длан (с дебелина около 1.5 см).
Печете какаови бисквити с фъстъчено масло в предварително загрята фурна за около 15-17 минути.
Коментари