Начин на приготвяне
Мекото масло се разбива със двата вида захар на гладко кремче.
Добавя се яйцето, ванилията и фъстъченото масло и се бърка до хомогенност.
Сипва се брашното с бакпулвера и солта и се замесва маслено тесто (кратко месене). Може да се ползват бъркалките на миксера, които са специално за тесто.
Накрая се прибавя и натрошеният шоколад и се премесва, за да се разпространи равномерно.
От тестото се късат и оформят топчета - колкото орех.
Сплескват се леко и фъстъчените бисквитки се подреждат на разстояние в тава, застлана с хартия за печене. От тази доза излизат две тави.
На всяка американска бисквитка се правят шарки с вилица или резачка за тесто.
Пекат се в загрята на 180 °C фурна за 10-12 минути всяка тава.
Докато са още леко топли, бисквитите с парченца шоколад се прибират и съхраняват в кутия до момента на поднасяне, за да са меки.
Да ви са сладки меките бисквити с фъстъчено масло и шоколад!
Коментари