Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Меки бисквити с фъстъчено масло и шоколад

Меки бисквити с фъстъчено масло и шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Меки бисквити с фъстъчено масло и шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Да ви са сладки меките бисквити с фъстъчено масло и шоколад!"

Необходими Продукти

  • фъстъчено масло - 225 г
  • брашно - 180 г
  • яйце - 1 бр.
  • краве масло - 115 г на стайна температура
  • кафява захар - 80 г
  • захар - 80 г бяла кристална
  • ванилия - 1 ч.л. течен екстракт
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • черен шоколад - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло се разбива със двата вида захар на гладко кремче.

Добавя се яйцето, ванилията и фъстъченото масло и се бърка до хомогенност.

Сипва се брашното с бакпулвера и солта и се замесва маслено тесто (кратко месене). Може да се ползват бъркалките на миксера, които са специално за тесто.

Накрая се прибавя и натрошеният шоколад и се премесва, за да се разпространи равномерно.

От тестото се късат и оформят топчета - колкото орех.

Сплескват се леко и фъстъчените бисквитки се подреждат на разстояние в тава, застлана с хартия за печене. От тази доза излизат две тави.

На всяка американска бисквитка се правят шарки с вилица или резачка за тесто.

Пекат се в загрята на 180 °C фурна за 10-12 минути всяка тава.

Докато са още леко топли, бисквитите с парченца шоколад се прибират и съхраняват в кутия до момента на поднасяне, за да са меки.

Да ви са сладки меките бисквити с фъстъчено масло и шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#333567
Потребител#333567
Бърза рецепта, която всички вкъщи харесаха!
30.09.2023 21:42
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Децата много ги харесаха! Приготвят се бързо и лесно и са много вкусни!
08.09.2023 21:57
1