Шоколадово-малинова торта

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Шоколадово-малинова торта
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
03/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Какво ли би било, ако тази шоколадово-малинова торта беше пред вас в този момент - не се чудете, ами вижте резултата нагледно"

Необходими Продукти

  • за блата
  • краве масло - 180 г меко
  • захар - 180 г по - ситна /или caster sugar/
  • брашно - 180 г за кекс
  • какао - 30 г
  • яйца - 3 бр. големи (размер L)
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • крем
  • краве масло - 40 г меко
  • пудра захар - 160 г
  • филаделфия - 320 г
  • шоколадов ганаш
  • черен шоколад - 100 г
  • масло - 30 г несолено
  • сладко от малини - 2 с.л.
  • малини - 200 г пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам продуктите за блата.

Формата е размер 20 см и пека 35-40 мин на 160 градуса с вентилатор (180 градуса без вентилатор).

След като блатът е изстинал, го разделям на две части. Върху първата слагам крема и нареждам половината пресни малини.

Слагам другия блат и него мажа със сладкото от малини.

Шоколадовия ганаш правя на водна баня. Оставям го около 5 мин да изстине и чак тогава го разпределям върху сладкото.

Украсявам шоколадово-малиновата торта с останалите малини и вафлени цветчета.

Източник: Teodora Ivanova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Доста добре ми се получи
03.11.2020 17:02