Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота в чаша с ягодово желе

Панакота в чаша с ягодово желе

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39469127572
Панакота в чаша с ягодово желе
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 5
04/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Десерт за щастие - панакота в чаша с ягодово желе - лек, свеж, вкусен и ароматен, просто перфектният десерт"

Необходими Продукти

  • За панакотата
  • прясно мляко - 250 мл
  • желатин - 7 г
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • захар - 2 с.л
  • ванилия - 2 капки (есенция)
  • За желето
  • ягоди - 250 г
  • захар 100 г
  • вода - 30 мл
  • желатин - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме желатинът в 50 мл вода и заделяме.

В касерола разбъркваме сметаната, млякото и захарта и варим на бавен огън.

Оставяме да заври.

Изсипваме вече набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтвори напълно.

Варете една минута при непрекъснато бъркане. Свалете от огъня, прибавете ванилията и разсипете в чашки.

Охладете на стайна температура.

За ягодовото желе нарязваме ягодите на парчета, заливаме с вода и захар и се варим на тих огън до пълното им омекване.

Добавете лимонов сок и накрая предварително разтворения желатин.

Варете още 2 - 3 минути, като гледате да не завира.

Оставете да изстине, за да се получи желе.

Изсипете върху панакотата и приберете в хладилника за една нощ.

Имате деликатна панакота в чаша с ягодово желе за вашите гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виктория Бурова
Виктория Бурова
Изглежда добре
04.11.2020 18:50