Начин на приготвяне
Разтваряме желатинът в 50 мл вода и заделяме.
В касерола разбъркваме сметаната, млякото и захарта и варим на бавен огън.
Оставяме да заври.
Изсипваме вече набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтвори напълно.
Варете една минута при непрекъснато бъркане. Свалете от огъня, прибавете ванилията и разсипете в чашки.
Охладете на стайна температура.
За ягодовото желе нарязваме ягодите на парчета, заливаме с вода и захар и се варим на тих огън до пълното им омекване.
Добавете лимонов сок и накрая предварително разтворения желатин.
Варете още 2 - 3 минути, като гледате да не завира.
Оставете да изстине, за да се получи желе.
Изсипете върху панакотата и приберете в хладилника за една нощ.
Имате деликатна панакота в чаша с ягодово желе за вашите гости.
Коментари