Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Диетична желирана тортичка

Диетична желирана тортичка

Диетична желирана тортичка
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Желирана торта, с която може да разнообразите всеки ден и да го направите по-вкусен, разбира се"

Необходими Продукти

  • скир - 2 кофички
  • цедено мляко - 6 с.л.
  • плодово кисело мляко - 1 кофичка с вишни /Активия/
  • плодово кисело мляко - 1 кофичка с ананас/Активия/
  • скир - 1 кофичка с ванилия
  • желатин - 4 пакетчета
  • вода - 4 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • сироп от агаве - 1 с.л.
  • топинг малина - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към едната кофичка скир добавяме сиропа от агаве, 2 с.л. цедено мляко и какаото. Разбъркваме добре.

Разтваряме 1 пакетче желатин в 1 с.л. вода, загряваме го за 2 секунди и го сипваме в сместа.

Разбъркваме и изсипваме в покрита с прозрачно фолио малка форма с отделящо се дъно. Заравняваме и прибираме в хладилника за 20 минути.

Втория пласт приготвяме, като смесваме плодовото мляко с ананас, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. от обикновения скир разтвореното предварително в 1 с.л. и загрято второ пакетче желатин.

Разбъркваме и изсипваме върху първия слой. Прибираме в хладилника за 20 минути.

Третия слой правим, като смесваме плодовото мляко с вишни, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. обикновен скир и повтаряме процедурата по разтваряне и добавяне на 1 пакетче желатин. Изсипваме върху втория слой и прибираме в хладилника за 20 минути.

Последният слой приготвяме, като към скира с ванилия добавяме разтворения и загрят последен желатин.

Разбъркваме и изливаме отгоре върху третия пласт.

Прибираме диетичната торта за една нощ в хладилника.

Преди поднасяне декорираме отгоре диетичната желирана тортичка с малинов или друг топинг по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: