Начин на приготвяне
Към едната кофичка скир добавяме сиропа от агаве, 2 с.л. цедено мляко и какаото. Разбъркваме добре.
Разтваряме 1 пакетче желатин в 1 с.л. вода, загряваме го за 2 секунди и го сипваме в сместа.
Разбъркваме и изсипваме в покрита с прозрачно фолио малка форма с отделящо се дъно. Заравняваме и прибираме в хладилника за 20 минути.
Втория пласт приготвяме, като смесваме плодовото мляко с ананас, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. от обикновения скир разтвореното предварително в 1 с.л. и загрято второ пакетче желатин.
Разбъркваме и изсипваме върху първия слой. Прибираме в хладилника за 20 минути.
Третия слой правим, като смесваме плодовото мляко с вишни, 2 с.л. цедено мляко, 2 с.л. обикновен скир и повтаряме процедурата по разтваряне и добавяне на 1 пакетче желатин. Изсипваме върху втория слой и прибираме в хладилника за 20 минути.
Последният слой приготвяме, като към скира с ванилия добавяме разтворения и загрят последен желатин.
Разбъркваме и изливаме отгоре върху третия пласт.
Прибираме диетичната торта за една нощ в хладилника.
Преди поднасяне декорираме отгоре диетичната желирана тортичка с малинов или друг топинг по желание.