Италианска лютивка

Италианска лютивка

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
492
2k
2k
626
1
05/11/2020
"Ах, тези италианци, каква прекрасна рецепта за лютивка имат - добре, че я споделят и с нас"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите и ги намачкваме в тенджера.

Почистваме сладките чушки, лютите чушки, лука и чесъна и ги пасираме.

Добавяме ги към доматите. Сипваме зехтина и задушаваме до сгъстяване.

Добавяме босилека, солта и черния пипер, разбъркваме и отместваме от котлона.

Нарязваме маслините на дребно и ги прибавяме към лютивката.

Сервираме веднага или прибираме в хладилника за по-късно.

Ако желаете, можете да увеличите количествата на продуктите двойно или тройно и да си приготвите стерилизирана италианска лютивка в бурканчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар