Начин на приготвяне
Днес си спомних за един простичък, но много вкусен десерт, който правеше майка ми, но тя му казваше сладка каша с мляко и петмез.
В крайна сметка реших да го направя.
Запържих брашно в разтопеното масло и налях литър прясно мляко на тънка струя, като непрекъснато бърках, докато се сгъсти.
Прясното мляко предварително го сварих и сложих захар на вкус.
Когато се сгъсти, добавих 2 ч.л. петмез, разбърках и свалих от печката.
Напълних купичките и украсих с петмез, смлени орехи и стафиди.
Сладкият крем с мляко и петмез се получи и ще продължавам да я правя.
Опитайте и се надявам да ви хареса!
Бележка: Ако не разполагате с петмез, може да го заместите с рачел от тиква или мед.
Източник: Sanie Zeynel - Българските ястия и рецепти
Коментари