Начин на приготвяне
Яйцата разбъркваме със захарта, олиото на тънка струйка, ванилията, към кисело мляко добавям амонячна сода.
След като се активира содата, я добавям към яйцата и разбърквам. На части и по малко добавям брашното и замесваме меко тесто, което може да се точи. Оставям да си почине 15 мин.
Разделям на 2-3 топки и всяка топка разточвам на тънка кора около 2 мм. Разрязвам на ленти широки около 2.5-3 см и започвам да навивам около фунийката, като започвам от заострената част към широката.
Лентата трябва да се застъпва, така че след изпичане, като я напълним с крем, да не изтича. Така се навиват всички фунийки и се изпичат до леко порозовяване. Готовите фунийки подреждам в купа и пълня с крем по избор.
За моя крем сложих млякото на котлона с 1 ч.ч. захар. В друг съд разтварям нишестето с малко от млякото и 1 с.л. захар. Варя на бавен огън до сгъстяване. Ако е необходимо, добавям и останалата захар.