Турски сиропирани бухтички

09/11/2020
"Трудно намираме по-добри от турските сиропирани бухтички - опитайте ги и ще разберете защо"
Приготвяне70 мин.
Готвене20 мин.
Общо90 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 062
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • топла вода - 2 ч.ч. (1 в.ч.)
  • брашно - 3.5 ч.ч.
  • мая - 1 пак. суха
  • кафява захар - 1 с.л.
  • за захарния сироп
  • вода - 1.5 ч
  • захар - 2 ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. кората
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа водата, маята, захарта и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес.

Оставете сместа за един час на топло.

Изпържете бухтичките в маслена баня. С помощта на две супени лъжици гребете и пускайте в мазнината.

Изпържете от двете страни. Извадете и оставете да се охладят.

Направете захарния сироп, като сложите в касерола водата, захарта, кората от лимон и лимоновия сок.

Поставете на котлона и изчакайте да заври. Отстранете и оставете да се охлади напълно.

Потопете бухтичките в сиропа за няколко минути, извадете и подредете в турските сиропирани бухтички подходяща чиния.

Поръсете сиропираните бухти с пудра захар и сервирайте веднага.

Източник:Anelia Lia

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар