Начин на приготвяне
Разбийте яйцата на пяна. По ваша преценка изпозвайте миксер или ги разбъркайте на ръка с телена бъркалка.
В отделна купичка смесете киселото мляко с бакпулвера. Разбъркайте и оставете за десетина минути настрани.
Сместа ще шупне. След което добавете към яйцата.
Отново разбъркайте. Добавете разтопеното масло към сместа.
Пресейте брашното и започнете по лъжичка да го добавяте на етапи.
Получава се меко тесто. Разточете го на тънък лист и изрежете малко кръгчета.
Използвайте формички или гърлото на малка чаша.
Бухтичките изпържете в силно загрято олио.
Съда, в който ще ги пържите, трябва да е дълбок, а олиото да е поне 4 пръста.
Турските бухти трябва да се покрият изцяло от мазнината при пържете.