Турски сиропирани сладки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Турски сиропирани сладки
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • маргарин - 250 г
  • грис - 3/4 ч.ч.
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимони - 1/4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа: Сваряваме водата, захарта и лимона за 3 минути и махаме от котлона. Охлаждаме сиропа.

В купа сипваме брашното, пудрата захар, гриса, бакпулвера и маргарина. Разбъркваме и прибавяме яйцата, замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на две.

Оформяме тестото на дебели фитили, от които късаме парчета с големината на орех, които овалваме и леко удължаваме. Подреждаме ги в тава с хартия за печене на разстояние 2 см едни от други.

Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за 25-30 минути.

Вадим сладките и ги преместваме в подходящ за сиропиране съд. Заливаме горещите сладки с изстиналия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много вкусни стават ако вместо вода се сложи прясно мляко.
29.07.2016 17:31
Биляна Владова
Биляна Владова
тези турски сладкиши просто са страхотни, за мен няма по добри
09.04.2016 12:14
Pressy
Pressy
Обичам турските изкушения ! Те са номер 1 .
09.04.2016 11:49