Начин на приготвяне
За сиропа: Сваряваме водата, захарта и лимона за 3 минути и махаме от котлона. Охлаждаме сиропа.
В купа сипваме брашното, пудрата захар, гриса, бакпулвера и маргарина. Разбъркваме и прибавяме яйцата, замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на две.
Оформяме тестото на дебели фитили, от които късаме парчета с големината на орех, които овалваме и леко удължаваме. Подреждаме ги в тава с хартия за печене на разстояние 2 см едни от други.
Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за 25-30 минути.
Вадим сладките и ги преместваме в подходящ за сиропиране съд. Заливаме горещите сладки с изстиналия сироп.
Коментари