Начин на приготвяне
Смесете в купа водата, маята, захарта и брашното. Разбъркайте с тел до еднородна смес.
Оставете сместа за един час на топло.
Изпържете бухтичките в маслена баня. С помощта на две супени лъжици гребете и пускайте в мазнината.
Изпържете от двете страни. Извадете и оставете да се охладят.
Направете захарния сироп, като сложите в касерола водата, захарта, кората от лимон и лимоновия сок.
Поставете на котлона и изчакайте да заври. Отстранете и оставете да се охлади напълно.
Потопете бухтичките в сиропа за няколко минути, извадете и подредете в турските сиропирани бухтички подходяща чиния.
Поръсете сиропираните бухти с пудра захар и сервирайте веднага.
Източник:Anelia Lia