Сладкарски крем с бял шоколад

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
309
2k
1k
513
3
10/11/2020
"Насладете се директно на сладкарския крем с бял шоколад или го добавете към любимите си сладкиши"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 800
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължително, преди да започнете с подготовката за този крем за торта, да извадите всички продукти на стайна температура.

За начало разтопете шоколада на водна баня. Най-лесно ще се получи, като предварително го начупете на малки парченца. Щом стане на крем, добавете маслото и 50 мл прясно мляко. Покрийте съда с домакинско фолио (за да не образува коричка) и оставете на страни.

Отделете жълтъците в отделна купа. Към тях добавете захарта и ванилията. Разбъркайте с миксер или домакинска телена бъркалка.

В отделна тенджера сложете останалото количество прясно мляко на котлона. Щом кипне, намалете котлона на минимална степен. Започнете да добавяте в него на тънка струйка яйчената смес.

Бъркайте енергично, докато кремът не започне да се сгъстява. На финала прибавете разтопения бял шоколад. Изчакайте още минутка-две и изключете котлона.

Сладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.

С него може да пълните фунийки, кошнички или петефури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове.

Този крем е подходящ и за сервиране в десертни чинийки за директна консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар