Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем, докато захарта се стопи и сместа увеличи обема си.
Прибавете заквасената сметана и щипка сол и отново разбъркайте.
Пресейте брашното и бакпулвера.
Нарежете на дребни парченца локума, зелените смокини и сушения джинджифил.
Прибавете към кексовата смес брашното и разбъркайте до хомогенна смес.
Накрая добавете нарязаните локум, смокини и джинджифил.
Намажете форма за кекс с меко масло.
Поръсете с филиран бадем. Той ще залепне за маслото. С потупване го разпределете равномерно навсякъде.
След това изсипете кексовата смес във формата и сложете кекса с локум да се пече в загрята фурна на 170-180 градуса за 30-35 минути - до суха клечка.
След изпичане оставете за няколко минути кекса с локум и сладко от зелени смокини във формата, после извадете и охладете върху решетка.