Шоколадов флан

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Шоколадов флан
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Шоколадовият флан е парченцето щастие, което може да оправи деня ви във всеки един момент"

Необходими Продукти

  • какао - 2 с.л. (около 10 г)
  • яйца - 1 бр. XL или 2 бр. М
  • прясно мляко - 130 мл
  • кондензирано мляко - 130 г
  • шоколадов сироп - 4 с.л. или топинг
  • сметана - 200 - 250 г сладкарска, за разбиване
  • пудра захар - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата и към тях налейте двата вида мляко. Сипете какаото и разбийте до пълното му разтваряне.

На дъното на 4 метални или керамични шоли за флан или класически крем карамел сипете по лъжица от шоколадовия гъст сироп. Ако нямате, може да се замени с топинг шоколад или карамел.

Налейте от сместа и сложете в тава със със студена вода.

Печете шоколадовия флан на 140 градуса за около час и половина, или докато се стегне.

След като изстине, приберете чашките в хладилник за 2-3 часа минимум.

Сервирайте, като обърнете десерта върху поднос и го гарнирате с разбитата с пудрата захар сметана.

Лесен и вкусен десерт за любителите на шоколадови изкушения!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: