Конфитюр от хинап

TeDiToTeDiToНовак
01/10/2013
"Ето ви хинап, ето ви рецепта - да видим можете ли да направите толкова вкусен конфитюр,колкото нашия "
Приготвяне30 мин.
Готвене360 мин.
Общо390 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 491
  • Преглеждания за месеца1756
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте плодовете. Махнете костилките и ги разполовете. Залейте захарта с 4-5 ч.ч. вода и варете на слаб огън до пълното разтваряне на захарта и получаването на захарен сироп.

Залейте плодовете с половината от сиропа и варете на тих огън около 1 час. Оставете отварата да престои поне 6-8 часа, след което добавете и останалия сироп и варете до желаната гъстота.

Налейте готовия сироп в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи.

Рейтинг

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
мони ралчева
мони ралчева
05.10.2013 15:05
сърдечно благодаря
0
0
Илияна Апостолова
Хинапът, известен у нас и като финап или китайска фурма, е ниско дърво или храст. Плодовете съдържат много ценни за човешкия организъм хранителни вещества: захари, белтъчини, киселини, мазнини. Особено богати са на кобалт, йод, желязо. Извънредно високо е съдържанието на витамин C . Освен за храна, плодовете се използват и като лечебно средство.

Повече инфо-> Гугъл :)
2
0
мони ралчева
мони ралчева
04.10.2013 17:47
моля обяснете ми що е то хинап прилича ми на фурми това ли е иначе звучи като по мой вкус
0
0