Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Карамелен крем с ябълка и хинап

Карамелен крем с ябълка и хинап

Карамелен крем с ябълка и хинап
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусен карамелен крем с плодове - един прекрасен десерт за почивните дни!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 с.л. за сгъстяване
  • масло - 1 с.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • хинап - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сипваме захарта и слагаме на умерен котлон да се карамелизира.

Разбърква се непрекъснато до светъл карамел, да не загори.

Прибавя се маслото, а след него и разбито нишесте в прясното мляко. Бърка се докато сгъсти.

Снема се и се охлажда. Ябълката се обелва и настъргва на ренде, хинапът се нарязва на малки парченца.

Сипват се в крема и разбъркваме добре. В купички се разпределя кремът. Отгоре се декорира с парченца хинап.

Поднасяме Карамеления крем с ябълка и хинап охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: