Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва на тиган

Пъстърва на тиган

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949870
Пъстърва на тиган1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"С неустоима хрупкава коричка и мек дъх на лимон - така си представяме перфектната пъстърва на тиган"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. пъстърви (две порции)
  • чесън - 2 скилидки чесън
  • масло - 60 г
  • царевично брашно - 200 г (може и пшенично)
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно рибите. Овкусете ги със смес от подправките и пресования чесън, напръскайте с лимонов сок и покрийте с алуминиево фолио.

Приберете в хладилник за 30-40 минути.

Загрейте маслото. Оваляйте пъстървите в царевичното брашно и ги запържете в силно сгорещеното масло по около 5-6 минути от всяка страна. Целта е да получите хрупкава златисто-кафява коричка.

Сервирайте пържената риба гарнирана с лимонови резени и гарнитура по избор.

Пъстървата на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: