Пъстърва на тиган

VessiVessiНовак
02/10/2013
"С неустоима хрупкава коричка и мек дъх на лимон - така си представяме перфектната пъстърва на тиган "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 123
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. пъстърви ( две порции)
  • чесън - 2 скилидки чесън
  • масло - 60 г
  • царевично брашно - 200 г (може и пшенично)
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лимони - 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно рибите. Овкусете ги със смес от подправките и пресования чесън, напръскайте с лимонов сок и покрийте с алуминиево фолио. Приберете в хладилник за 30-40 минути. Рибата се почиства и измива.

Загрейте маслото. Оваляйте рибите в царевичното брашно и ги запържете в силно сгорещеното масло по около 5-6 минути от всяка страна. Целта е да получите хрупкава златисто-кафява коричка.

Сервирайте гарнирана с лимонови резени и гарнитура по избор.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар