Начин на приготвяне
Измивам зеленчуците. Чушките разполовявам и отстранявам семена и дръжки. Нарязвам ги на едри кубчета.
Доматите нарязвам на четвъртинки и тъй като са градински, смлях в блендер. В чисти и сухи буркани напълвам 1/2 от тях с червените пиперки.
Доливам до 1 см. под ръба на буркана с доматената салца. Затварям с нови капачки и стерилизирам 35 минути.
След като отстраня съда от огъня, оставям 30 минути във водата, за да се освободи останалият в буркана въздух.
Изваждам ги внимателно върху памучна кърпа, с капачките надолу, и оставям да се охладят.
* Количеството на продуктите зависи от тяхната големина. Моите домати бяха много едри, но пък останалият сос се употреби за спагети.
*Стерилизираната консерва използвам за приготвянето на гювечета, сирене по шопски и като добавка на кебапи.