Начин на приготвяне
Пасираме бананите, авокадото и фурмите.
Разтваряме нишестето във водата. Разбиваме жълтъците.
Кипваме млякото, отместваме го от котлона и добавяме разбитите жълтъци. Бъркаме и наливаме нишестето. Връщаме на котлона и варим при постоянно бъркане до сгъстяване.
Отместваме и оставяме да изстине леко. Добавяме кокосовото масло, какаото и пасираната смес от авокадо, банани и фурми. Разбъркваме и разпределяме пудинга в чашки.
Преди сервиране украсяваме със сушени и захаросани плодове.
В тази рецепта залагаме на естествената сладост на плодовете и ако за украсата добавим пресен банан или друг плод, ще се получи още по-здравословен вариант.
Банановият пудинг с фурми е готов.