Детски овчарски пай

Детски овчарски пай
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 г
  • ябълки - 1 бр.
  • лук шалот - 1/2 глава
  • шарлан - 1 ч.л.
  • сол - 2 малки щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • картофи - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. козе
  • масло - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе телешкото в блендера. Сипваме го в тенджера и добавяме шарлана.

Задушаваме за 10 минути и настъргваме вътре лука и ябълката, която предварително сме обелили и почистили.

Продължаваме да задушаваме около 20 минути.

Посоляваме, добавяме индийското орехче и пресипваме в малка тавичка

Слагаме картофите да се сварят. Обелваме ги и ги пасираме. Добавяме млякото, маслото и щипка сол. Разбъркваме и изсипваме върху пласта с месото.

Запичаме овчарския пай за 25 минути.

Сервираме овчарския пай за деца топличък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: