Начин на приготвяне
Обелените картофи слагаме да се варят. Чесънът и морковът нарязваме на ситно и запържваме до златисто. Ако използваме от по-големите каперси, нарязваме и тях и добавяме към морковите и чесъна, а ако са по-малки, ги слагаме цели.
Прибавяме и каймата и запържваме добре. Добавяме доматената паста, като при необходимост може да се добави и малко вода. Слагаме и подправките(босилек, риган, сол, черен пипер, червен пипер) и оставяме да къкри около 10 мин.
Сварените картофи намачкваме с малко сол, мащерка и масло и полученото пюре разпределяме в подходящи съдове за индивидуално сервиране или в тавичка.
Отгоре поставяме сместа с каймата и накрая нарязаните на ситно или нарязани сирена. Запичаме за 15-20 мин. Наричам ястието обърнат овчарски пай, защото за разлика от това ястие, тук слагаме картофите под каймата.
Сирената с които поръсваме ястието могат да бъдат и ементал, пармезан, грано падано, пушен кашкавал и т.н.
Коментари