Начин на приготвяне
Фурна - 150 градуса - грил
Плоска тава покрита с хартия за печене
Бадемите се обелват от люспата, като се накисват във вряла вода за около 5 мин. Изцеждат се и се разтъркват в суха кърпа. Обелените бадеми се оставят за около 1 час на стайна температура да се подсушат много добре.
Пудрата захар и изсушените бадеми се поставят в блендер/ робот и се смилат до паста. Изваждат се в купа и се добавя разтопеното масло със стайна температура, ванилията и малкото сол. Добавят се един по един и жълтъците и се размесва с ръце.
Накрая отгоре се прибавя и бакпулверът, отново се разбърква с ръце. Пръстите на ръката се натопяват в портокаловата вода, откъсват се топчета около 25-30 г едното и между дланите се оформя топка.
Топките се поставят в купа с пудра захар, овалват се от всички страни. Подреждат се в тавичка с хартия на разстояние едно от друго. Фурната се загрява на най-висока степен - 250 градуса - грил.
Тавата се поставя на средна скара във фурната и веднага се изключват градусите. Пече се за 10-12 мин. След 12 минути бисквитите се наблюдават, защото лесно прегарят, топките трябва да останат бели.
Арабският Специалитет - Марокански Бисквити е готов.
Забележка: Висококачествени марокански бисквити, които се сервират само по специални поводи, сватби, кръщенета и подобни. Винаги са придружени с чаша ментов марокански чай.