Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Селска баница със спанак и сирене

Селска баница със спанак и сирене

Boriana IlievaBoriana Ilieva
Новак
1117443
Селска баница със спанак и сирене2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Богата селска баница със сирене и спанак - изумително вкусна и любима на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 250 мл хладка
  • за плънка
  • спанак - 500 г
  • сирене
  • зелен лук - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • сол черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази селска баница със спанак и сирене пресявам брашното и добавям солта, зехтина, оцета и накрая бавно водата. Замесете меко тесто, покривам с кърпа и оставям за половин час да почине. Режа на 8 топки - 4 отдолу и 4 отгоре.

Тавата я намазваме с зехтин. Разточвам първо четирите кори и всяка една поръсвам със зехтин.

Слагам пълнежа (в моя случай спанак и сирене) и отгоре разточвам останалите 4 кори. Намазва със зехтин или с масло отгоре.

Нарязвам баницата със спанак и пека в силно загрята фурна на 170 до градуса за 40 минути или - в зависимост от фурната.

За пълнежа:

Запържете леко пресен лук и копър, след това добавям спанака и накрая добавям сол, черен пипер и мента оставям за 5 минути.

Оставям настрана и след като изстине, добавям сирене. Ако има течност, изцедете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: