Начин на приготвяне
Пасираме бананите за този вкусен бананов оризов пудинг. Добавяме захарта, яйцата, маслото, канелата и ванилията и пасираме още 1-2 минути.
Наливаме вътре прясното мляко и добавяме сварения ориз. Разбъркваме добре.
Намазваме формички за печене с олио и разпределяме в тях сместа.
Поставяме по 2-3 оризови пудинга в микровълновата и ги пускаме за по 10 минути на максимална мощност.
По желание може да ги приготвите и във фурната за 20 минути на 180 градуса, но в микровълновата стават по-сочни.
Сервираме вкусните бананови пудинги топли или охладени по желание, като преди това ги украсяваме с по 1 лъжичка заквасена сметана и поръсваме с малко канела.