Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Оризов пудинг с ябълки

Оризов пудинг с ябълки

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Оризов пудинг с ябълки
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
05/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Как ви звучи оризов пудинг с ябълки? На нас ни звучи като нещо, което няма да го има след 5 мин."

Необходими Продукти

  • за пудинга
  • ябълки - 2 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л. тръстикова
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • за карамелените ябълки
  • ябълки - 1 бр.
  • захар - 2 с.л. тръстикова
  • ром - 2 с.л.
  • портокал - 1 с.л. кора + 3 с.л. сок
  • ядки - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете 2 ябълки на едри парчета.

Сложете ги в блендер заедно с 400 мл от прясното мляко. Смелете до гладкост.

Получената смес сложете в касерола и добавете към нея 3 с.л. захар. Аз ползвах тръстикова захар, но вие може да я замените с любим подсладител.

Загрейте сместа, до степен на завиране.

Останалите 100 мл от прясното мляко смесете с оризовото брашно и разбъркайте на кашичка.

Прибавете ги към млечната смес на тънка струя, бъркайки.

Варете пудинга на слаб котлон, докато се сгъсти, след което го разсипете в купички.

За карамелените ябълки нарежете една ябълка, предварително обелена, на дребни кубчета.

Прибавете към нея захарта, портокаловите сок и кора и малко тъмен ром.

Сложете на котлона и бъркайте оризовия пудинг, докато течността се изпари и ябълките се карамелизират.

Разпределете карамелизираните ябълки върху оризовия пудинг с ябълки и поръсете със смлени или нарязани ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: