Начин на приготвяне
Пасирайте нахута в блендер.
В дълбока купа разбийте яйцето и добавете пасирания нахут.
Прибавете киселото мляко, в което сте угасили сода за хляб с няколко капки оцет. Разбъркайте.
Праза изчистете и нарежете на ситно. Оставете малко за декорация на солените кексчета и добавете към сместа.
Накълцайте магданоза и копъра заедно с дръжките и прибавете и тях.
Добавете лимецовото брашно, зехтина, щипка черен пипер и сол (1/2 равна чаена лъжичка). Разбъркайте хубаво.
Трябва да ви се получи гъста кексова смес. Ако е нужно, добавете още малко лимецово брашно.
Разпределете получената смес в 12 силиконови форми за мъфини. Отгоре декорирайте със заделения предварително нарязан на тъничко праз.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Извадете ги от формите, след като се охладят леко.
Нахутените кексчета с праз и подправки са много вкусни както топлички, така и студени.
Да ви е вкусно!