Топеница с прясно сирене

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
501
2k
2k
681
1
19/11/2020
"Бърза топеница за заети домакини - когато нямате време да приготвите вечеря, имате рецептата за тази вкусотия"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо473
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • грах - 1 ч.ч. - от консерва
  • майонеза - 1 с.л.
  • цедено мляко - 2 ч.ч.
  • доматена паста - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • прясно сирене - 200 г
  • зехтин - за поливане
  • лют червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази топеница нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото за 2-3 минути.

Добавяме отцедения грах, разбъркваме и добавяме доматената паста, солта и черния пипер.

Отместваме от котлона. Добавяме майонезата и цеденото мляко.

Смесваме добре и сипваме апетитната разядка в дълбоки чинийки.

Отстрани начупваме прясно сирене, отгоре поръсваме с лют червен пипер и поливаме със зехтин.

Сервираме топеницата с прясно сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар