Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Топеница с прясно сирене

Топеница с прясно сирене

Топеница с прясно сирене
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
19/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бърза топеница за заети домакини - когато нямате време да приготвите вечеря, имате рецептата за тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • грах - 1 ч.ч. - от консерва
  • майонеза - 1 с.л.
  • цедено мляко - 2 ч.ч.
  • доматена паста - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • прясно сирене - 200 г
  • зехтин - за поливане
  • лют червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази топеница нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото за 2-3 минути.

Добавяме отцедения грах, разбъркваме и добавяме доматената паста, солта и черния пипер.

Отместваме от котлона. Добавяме майонезата и цеденото мляко.

Смесваме добре и сипваме апетитната разядка в дълбоки чинийки.

Отстрани начупваме прясно сирене, отгоре поръсваме с лют червен пипер и поливаме със зехтин.

Сервираме топеницата с прясно сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: