Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Блини»Блини от попарено тесто

Блини от попарено тесто

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Блини от попарено тесто
Снимка: Аника Войт
1 / 3
23/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Тези руски палачинки гарнирайте по желание в сладък или солен вариант"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 10 с.л.
  • мед - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете половината прясно мляко, олиото, яйцата и брашното. Добавете солта и захарта. Може да са в минимални количества, но не ги пропускайте.

Разбийте добре, като се стараете да няма останали бучки.

В отделен съд сложете другата половина от прясното мляко и водата на котлона. Щом започне течността да завира, сложете в нея содата бикарбонат.

Веднага изсипете врялата течност към останалите продукти. Разбъркайте добре попарената смес за блините, докато сместа не стане гладка и хомогенна.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и изпечете блини от двете им страни. Силата на котлона не бива да бъде прекалено силна, за да не загорят бързо.

Още топли намажете палачинките с масло.

Блините от попарено тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: