Начин на приготвяне
В дълбока купа смесете половината прясно мляко, олиото, яйцата и брашното. Добавете солта и захарта. Може да са в минимални количества, но не ги пропускайте.
Разбийте добре, като се стараете да няма останали бучки.
В отделен съд сложете другата половина от прясното мляко и водата на котлона. Щом започне течността да завира, сложете в нея содата бикарбонат.
Веднага изсипете врялата течност към останалите продукти. Разбъркайте добре попарената смес за блините, докато сместа не стане гладка и хомогенна.
Загрейте тиган с незалепващо дъно и изпечете блини от двете им страни. Силата на котлона не бива да бъде прекалено силна, за да не загорят бързо.
Още топли намажете палачинките с масло.
Блините от попарено тесто са готови.