Белгийски шоколадов мус

21/11/2020
"Разтапяме се от удоволствие при вида на белгийския шоколадов мус - и вие, нали"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца797
  • Преглеждания за седмицата235
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Махнете и оставете в страни да изстине.

Разделете жълтъците със захарта и белтъците със солта в две купи. Разбийте с миксера. Жълтъци до пухкав бял крем и белтъци до меки връхчета.

Настържете кората от портокал. Добавете я в жълтъците заедно с бейлиса. Съединете смесите.

Първо, разбъркайте жълтъците с шоколада, а след това добавяйте на малки количества белтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.

Напълнете кухненски пош с накрайник с пухкавия шоколадов мус. Шприцовайте в подходящи чаши и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.70 лв.
1.31 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар