Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Белгийски шоколадов мус

Белгийски шоколадов мус

Белгийски шоколадов мус
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
21/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Разтапяме се от удоволствие при вида на белгийския шоколадов мус - и вие, нали"

Необходими Продукти

  • шоколад - 90 г
  • краве масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 50 г
  • сол - щипка
  • портокали - 1 бр. кората
  • бейлис - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Махнете и оставете в страни да изстине.

Разделете жълтъците със захарта и белтъците със солта в две купи. Разбийте с миксера. Жълтъци до пухкав бял крем и белтъци до меки връхчета.

Настържете кората от портокал. Добавете я в жълтъците заедно с бейлиса. Съединете смесите.

Първо, разбъркайте жълтъците с шоколада, а след това добавяйте на малки количества белтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.

Напълнете кухненски пош с накрайник с пухкавия шоколадов мус. Шприцовайте в подходящи чаши и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: