Шийтаке с пилешко и сос терияки

21/11/2020
"Нямаме търпение да си боднем от гъбите Шийтаке с пилешко и сос терияки - тези 20 минути ни се струват като цяла вечност"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки хапки. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и запържете пилешките късчета до златисто.

Добавете чушките, нарязани на ленти, а след няколко минути и гъбите шийтаке, които предварително сте обелили и нарязали на филийки.

Сложете лука, нарязан на полумесеци, и джинджифила. Пържете, докато омекнат леко зеленчуците.

Сложете соса терияки и меда. Изчакайте да се сгъсти сосът и изключете.

Поднесете шийтаке с пилешко и сос териаки в подходяща чиния, като поръсите със сусам и сусамовото олио.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар