Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Зехтинов сос за паста с праз и скариди

Зехтинов сос за паста с праз и скариди

Зехтинов сос за паста с праз и скариди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чери домати - 500 г
  • аншоа - 3 бр.
  • краве масло - бучка
  • скариди - шепа замразени
  • сол
  • черен пипер
  • ром - капачка
  • праз - 1 и 1/2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган разтопете кравето масло. Сложете скаридите и пържете, докато променят цвета си.

Налейте рома и запалете със запалката. Като се изпари алкохолът, огънят сам ще изгасне. Извадете и заделете.

В същия тиган запържете аншоата. Тя ще се разтопи, но ще придаде аромат. Сложете праза, предварително измит и нарязан на лентички.

Добавете доматите и пържете, докато омекнат. Върнете скаридите и разбъркайте ароматния сос за паста. Пресовайте чесъна или нарежете на дребно.

Изчакайте една минута и изключете зехтиновия сос за паста с праз и скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: