Начин на приготвяне
За тази здравословна рецепта за бананов пудинг, първо приготвяме овесеното мляко, като накисваме за 20 минути 4 равни с.л. фини овесени ядки във филтрирана вода – 1/2 ч.ч.
След определеното време сипваме накиснатите ядки в малката кана на нутрибулет и блендираме за около половин минута с почивки (с пасатор също можем да постигнем желания ефект).
Прецеждаме овесеното мляко и го връщаме в каната на уреда. Прибавяме нарязан на кръгчета 1/3 банан и отново блендираме до нежна консистенция - мляко с пяна.
В млякото сипваме 3 и 1/2 равни с.л. чия, 1 пакетче ванилия и 1 с.л. захар. Разбъркваме и оставяме за 1 час чията да се накисне и да поеме млякото, като може да разбъркаме 1-2 пъти за равномерното усвояване.
След като пудингът с чия достатъчно се сгъсти, е време да изградим стъклената чаша.
Сипваме около 3 с.л. от нежния бананов пудинг на дъното, след това подреждаме по стъклото около 6 кръгли резенчета банан (колкото се събират по обиколката на съда), а между тях (посредата на чашата) допълваме нивото сипвайки нарязан на кубченца останалия банан.
Допълваме чашата с останалата млечна чия и отгоре подреждаме 3 резенчета банан, украсявайки с цвят невен.
Вълшебен веган бананов пудинг с чия и овесено мляко!
Свеж здравословен и диетичен десерт с кремообразна пухкава текстура.
Чудно Вкусно!